Com et puc ajudar

La psicologia, (psico = activitat mental, logia = estudi), estudia la dimensió cognitiva, la afectiva i la conductual de la persona. Si fem referència a la psicologia esportiva, afecta a les mateixes dimensions però de tota persona relacionada amb l’activitat física i l’esport, ja sigui l’esportista, entrenador o fins i tot directius del club esportiu, els quals poden millorar diversos aspectes relacionats amb les tasques del club o equip on pertanyen.

A més, la psicologia esportiva no és només exclusiva de l’alt rendiment, també pot resultar molt útil en l’esport formatiu i de base ja que pot aportar beneficis a qualsevol edat i nivell, només dependrà de quina dimensió es vol treballar.

Cada persona viu i sent de manera individual, per tant el tracte acostuma a ser completament personalitzat. Tot i així, alguns dels aspectes més habituals que podem treballar i millorar segons si ets esportista, entrenador o directiu, serien els següents:

Esportistes

Entrenadors

Clubs esportius i Directius

Està clar que sempre serà millor la tasca formant part d’un staff tècnic o treballant dintre del club, ja que la principal eina del psicòleg es la observació i el recull d’informació. Però com a figura externa també pot ser molt positiu per a treballar aspectes concrets durant un temps determinat.